The former office and the laboratory become modern attic


The creative backEVA architect team renovated a former office in Hertogenbosch, the Netherlands, turning it into a spacious modern attic. Height of 2,153 square feet (200 square meters) Loft sixty-four is a minimalist cradle with strong industrial influences. The central metal staircase rises to the brick wall, arranging the scenery for a windy and unique look. White walls provide a spacious interior feel. Functional elements such as bathrooms, storage and kitchens are grouped into large amounts of wood. This tension also connects two levels. “Because the pieces of wood are placed in the middle of the house, the space is separated, but the experience of space remains,” the architect explained

The biggest challenge of this project is to overcome the lack of natural light in buildings as deep as 20 meters (66 feet) that only have front and rear windows. To overcome this, the architects introduced three skylights and several gaps that allowed sunlight to penetrate deep into the house. “Gap provides a glimpse between the function of the house itself,” added the architect. “From the bathroom you can see through the gap in the sky.” Photo by Sebastian van Damme.

Comments

Tell me what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!